Tilattavat asiakirjat

Voit pyytää lisätietoja lomakkeista lähettämällä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@ilinnovation.fi

Ilmoitus huoneiston kunnossapito- ja muutostyöstä

Asunto-osakeyhtiölain mukaan muutostyöstä, joka voi vaikuttaa kantaviin rakenteisiin, taloon asennettuihin vesi-, sähkö-, kaasu- tai vastaaviin johtoihin tai ilmanvaihtojärjestelmään, on ennen sen aloittamista ilmoitettava hallitukselle tai isännöitsijälle. Talon eristyksillä tarkoitetaan säännöksessä sekä vesi-, kosteus-, lämpö- ja äänieristyksiä.

Ilmoitusvelvollisuus on siis erittäin laaja. Käytännössä ei mitään pintaremonttia suurempaa muutostyötä huoneistoissa juurikaan voi tehdä ilman isännöitsijälle tai hallitukselle tehtävää ilmoitusta. Esimerkiksi parketin tai laatoituksen asentaminen suoraan betonipinnalle saattaa siirtää iskuäänet vaimentumattomina rakenteisiin. Klinkkeri tai parketti tuleekin erottaa välipohjasta vaimentavalla väliainekerroksella. Tarkempaa tietoa kunnossapito- ja muutostöistä ja niiden lainsäädännöstä voi lukea uuden asunto-osakeyhtiölain ohjeistuksesta.

Lataa ilmoitus kunnossapito- ja muutostyöstä

Muuttoilmoituslomake

Muista ilmoittaa kaikkien asuntoon muuttavien henkilöiden tiedot. Tätä tietoa tarvitaan mm. maksutietojen perustamista varten (vesimaksut tms.). Ilmoittamalla taloyhtiösi huoltoyhtiölle varmistat sen, että saat nimesi huoltoliikkeen toimesta postiluukkuun ja nimitaululle.

Huomaathan, että yhtiön vuokraama autopaikka ei siirry suoraan uudelle asukkaalle vaan autopaikan vuokrataksesi sinun tulee olla yhteydessä asiakaspalveluumme ja varmistaa autopaikkajonon tilanne.

Muuttoilmoituslomake

Isännöitsijätodistuksen tilaaminen

Isännöitsijäntodistus on lakisääteinen asiakirja, josta selviää keskeiset taloyhtiötä, huoneistoa ja osakasta koskevat tiedot. Lomakkeella voit tilata isännöitsijätoimistosta tarvitsemasi asiakirjat. Laskutamme asiakirjoista mainitsemamme hinnat toimituksemme yhteydessä. Lisätietoja asiakirjoista ja niiden sisällöstä saat ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

Asiakirjoja toimitetaan vain henkilöille tai yrityksille, joilla on oikeus saada ko. asiakirjat. Mikäli isännöitsijäntodistuksen tilaa muu taho kuin osakkeenomistaja itse, on tilaajalla oltava omistajan valtakirja tai voimassaoleva toimeksiantosopimus. Todistuksen voi myös tilata ko. osakkeet pantiksi saanut taho tai omistajan lakimääräinen edustaja (esim. edunvalvoja tai pesänselvittäjä).

Isännöitsijätodistustilaus